France

Société des Eaux de Marseille

Free-Flowing Ceiling Solution

Leading water distribution company Société des Eaux de Marseille is responsible for operating and maintaining the Canal de Marseille and its 250 structures. A striking and, rather fittingly, free-flowing ceiling solution was required for the company’s new meeting spaces as part of a redesign project at its Marseille headquarters, with equal consideration for aesthetics and acoustics required.

Mineral Baffle Element and Mineral Sonic Element were used throughout the space to create a grand sense of theatre while providing a channel for air to flow through – essential in a room often occupied by large crowds. Further atmosphere was created through the inventive use of vibrant lighting throughout the canopies, which also delivered the enhanced acoustic performance required to enable visitors to speak, socialise and share ideas in absolute comfort.

Renseignements

  • Architecte: Fabien Cadenel
  • Client: Société des Eaux de Marseille
  • Copyright photo: © StudioVu

Caractéristiques

  • Secteur: Office
  • Type de pièce: Meeting Space
  • Matériaux: Mineral
© StudioVu
MINERAL Sonic Element, MINERAL Baffle Element
© StudioVu
© StudioVu

Découvrez d'autres projets

  • © Rob van Esch
    Santé
    OZG HOSPITAL,
    NL

    A project to replace two hospitals with a new, sustainable facility in the northern village of Scheemda, the aim for the Ommelander Ziekenhuis Groningen was to create space to aid healing: natural daylight, a balance between privacy and openness, and – crucially – addressing the World Health Organization’s recommendations for lower sound levels.

    Voir le projet
  • © Matthias Groppe
    Bureaux
    Business College DigiLab, Brakel, Germany,
    DE

    The Hoexter County Business College invests in futureoriented learning concepts.

    Voir le projet