Spain

B. Braun

High Acoustic Performance and Easy Maintenance

B. Braun, a European leader in medical technologies and hospital supplies, sought to expand its Barcelona facility with a new, state-of-the-art 40,000m2 plant. The ambition for the interior spaces was to balance technical excellence with aesthetic appeal to create a functional facility in which people would enjoy working.

To achieve a designer finish, high acoustic performance and easy maintenance, over 3,000m² of Metal Axal Vector Extra Microperforated tiles with a B15 acoustic infill were successfully installed, creating a contemporary visual with enhanced acoustics and providing a downward demountable solution for easy access to the ceiling void.

Meanwhile, in corridors, the Metal F-L 601 system and a B15 acoustic infill were chosen for greater acoustic comfort, while the cafeteria area featured Metal Axal Vector Microperforated ceilings with an OP19 acoustic infill, as well as MINERAL Baffle Element for reducing background noise, increasing light reflection and creating a very welcoming communal area aesthetic.

Project Facts

  • Architect: IDP Architecture & Engineering
  • Contractor: Hygarsystem
  • Client: B. Braun
  • Photography Copyright: © Jordi Canosa

Project Information

  • Sector: Office
  • Room Type: Office Space / Meeting Room / Corridor
  • Materials: Metal / Mineral
© Jordi Canosa
MINERAL Baffle Element
© Jordi Canosa
Metal F-L 601
© Jordi Canosa
Metal Axal Vector

Explore More Reference Projects

  • Office
    Lucron, Steinerka Business Centre,
    SK

    As one of the largest residential developers in Slovakia, Lucron wanted the design of its headquarters to mirror its bright and innovative approach. Quality design is at the forefront of the business, so it was important to combine this attention to detail with Lucron’s sustainable values.

    View project
  • Healthcare
    Centre of Medical Simulation, Medical University Lublin,
    PL

    Professionalism, commitment and cooperation are the three core values adopted by the Medical University of Lublin.

    View project