Lublin, Poland

Centre of Medical Simulation, Medical University of Lublin

Quality at the Forefront of Ceiling Design

Professionalism, commitment and cooperation are the three core values adopted by the Medical University of Lublin. To honour such principles, the Centre of Medical Simulation asked for a learning environment that put hygiene, durability and quality at the forefront of the ceiling design.

METAL R-Clip F, Q-Clip F and METAL Lay-In solutions opened up the possibility of using various perforation patterns and acoustic infills, to achieve the demanding acoustic performance of a healthcare space. A durable, sleek finish lent itself as a hygienic choice and easy access to the ceiling allowed service devices to be concealed, creating a resistant and easy to maintain environment.

Project Facts

  • Architect: arch. Piotr Machowiak Pracownia, Architektoniczna 1997
  • Client: Medical University of Lublin
  • Photography Copyright: © Szymon Polański

Project Information

  • Sector: Healthcare
  • Room Type: Lobby / Open Spaces / Examination Room / Classrooms
  • Materials: Metal
  • METAL MicroLook 8, Rd 1522, RAL 9010, Black Premium B15 Acoustic Fleece
  • METAL MicroLook 8, Rd 1522, RAL 9010, Black Premium B15 Acoustic Fleece
  • METAL MicroLook 8, Rd 1522, RAL 9010, Black Premium B15 Acoustic Fleece
  • METAL MicroLook 8, Rd 1522, RAL 9010, Black Premium B15 Acoustic Fleece
  • METAL MicroLook 8, Rd 1522, RAL 9010, Black Premium B15 Acoustic Fleece

Explore More Reference Projects

  • Education
    Ystalyfera Welsh Medium Comprehensive School,
    GB

    For a new £12.4 million secondary teaching block in South Wales, this 19-month project needed to realise an institution fit for the 21st century – as well as meeting BREEAM “Excellent” and BIM Level 2 standards.

    View project
  • Leisure & Hospitality
    DePetrus Church,
    NL

    Dating from 1884, DePetrus Church in Vught has undergone a 21st century transformation to evolve into an impressive community space featuring a library, museum, coffee house and shop.

    View project